Ga je binnenkort verhuizen? Waarschijnlijk kijk je flink op tegen de verhuizing zelf. Alles inpakken, sjouwen, vervoeren, sjouwen en weer uitpakken – het is niet het leukste werk. En dat terwijl je waarschijnlijk ook nog van alles te doen hebt in je nieuwe huis.

Om relaxed te kunnen verhuizen, huren steeds meer mensen een verhuisservice in. Twijfel je nog? Dan zijn hier 3 zaken om rekening mee te houden als je een verhuisbedrijf inschakelt. 

Een goed verhuisbedrijf hoeft niet duur te zijn 

Vroeger was het misschien zo dat alleen de wat rijkeren onder ons zich een verhuisservice konden permitteren. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Een goedkoop verhuisbedrijf vinden? Dat kan gewoon, ook zonder in te leveren op kwaliteit. 

Deze bedrijven werken bijvoorbeeld met studenten. Zij werken hard en zijn erg gemotiveerd. Daarnaast denken studenten altijd met je mee. 

Kies voor een verhuisbedrijf dat landelijk actief is

Veel verhuisbedrijven verhuizen alleen maar in en om hun eigen streek. Op zich is dat geen probleem. Maar als je voor een verhuisbedrijf kiest dat landelijk actief is, is de kans groter dat de organisatie zelf een stuk professioneler is. Als je een betrouwbaar verhuisbedrijf in Utrecht zoekt bijvoorbeeld, kun je kiezen voor een lokaal bedrijf, of voor een landelijk bedrijf dat óók in Utrecht zit. 

Dit is natuurlijk extra belangrijk als je niet binnen een stad of regio verhuist, maar verder weg gaat. Als het goed is, maakt dat niet uit bij een landelijk verhuisbedrijf. 

Let erop dat je spullen verzekerd zijn 

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Kun je een verhuisbedrijf inschakelen dat echt spotgoedkoop is? Dikke kans dat je spullen dan niet verzekerd zijn. Bij een goed, professioneel verhuisbedrijf zijn je spullen altijd verzekerd. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken om je inboedel. 

Een professionele verhuisservice gaat sowieso voorzichtig om met je spullen. En gaat er onverhoopt iets mis? Dan hebben ze een verzekering, speciaal voor dit soort gevallen. 

Zorg voor een transparante offerte

MIsschien twijfel je over een verhuisservice, omdat je bang bent dat je achteraf met hoge kosten komt te zitten. Daarom moet je altijd kiezen voor een verhuisbedrijf dat de offerte helemaal inzichtelijk maakt. Waar gaat welk geld naartoe? Daarnaast moet je altijd checken of de offerte-prijs ook de uiteindelijke prijs is. Zo is je factuur niet ineens tweemaal zo hoog als je dacht. 

Als je helemaal zeker wilt zijn van een eerlijk proces, moet je een verhuisbedrijf zoeken waarbij je achteraf kunt betalen. Dan wordt er sowieso geen half werk geleverd.